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dc.contributor.advisorMejía Gonzales, Adriana
dc.contributor.authorCastillo Sánchez, Eddy Javier
dc.date.accessioned2022-04-30T16:55:56Z
dc.date.available2022-04-30T16:55:56Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttp://dspace.utb.edu.ec/handle/49000/11367
dc.descriptionThis bibliographic review deals with the importance of amino acids in agriculture under conditions of abiotic stress. It should be noted that the application of free amino acids accelerates the tolerant response of crops to abiotic stress, reducing yield losses caused by stress; In addition, the applications of amino acids to the crop have rapidly visible responses, with more vigorous crops being observed. The conclusions determine that the main amino acids in agriculture are L-glutamic, L-glycine and L-aspartic acid, L-alanine, L-arginine, since they promote photosynthesis, salinity, nutrient absorption and pollination, to improve plantations and amino acid applications are made when plants are stressed due to different abiotic factors such as mechanical damage, diseases, temperatures, in order to avoid yield reductions.es_ES
dc.descriptionThis bibliographic review deals with the importance of amino acids in agriculture under conditions of abiotic stress. It should be noted that the application of free amino acids accelerates the tolerant response of crops to abiotic stress, reducing yield losses caused by stress; In addition, the applications of amino acids to the crop have rapidly visible responses, with more vigorous crops being observed. The conclusions determine that the main amino acids in agriculture are L-glutamic, L-glycine and L-aspartic acid, L-alanine, L-arginine, since they promote photosynthesis, salinity, nutrient absorption and pollination, to improve plantations and amino acid applications are made when plants are stressed due to different abiotic factors such as mechanical damage, diseases, temperatures, in order to avoid yield reductions.es_ES
dc.description.abstractLa presente revisión bibliográfica trata sobre la importancia de los aminoácidos en la agricultura bajo condiciones de estrés abiótico. Hay que destacar que la aplicación de aminoácidos libres acelera la respuesta tolerante de los cultivos al estrés abiótico, reduciendo las pérdidas en el rendimiento que el estrés causa en éstos; además las aplicaciones de aminoácidos al cultivo tienen respuestas visibles rápidamente observándose cultivos más vigorosos. Las conclusiones determinan que los principales aminoácidos en la agricultura, son L-glutámico, L-glicina ,acido L-aspártico, L-alanina, y L-arginina, ya que promueven a la fotosíntesis, salinidad, absorción de nutrientes y la polinización, para mejorar las plantaciones y las aplicaciones de aminoácidos se realizan cuando las plantas poseen estrés debido a los diferentes factores abióticos como daños mecánicos, enfermedades, temperaturas, con la finalidad de evitar las reducciones en el rendimiento.es_ES
dc.format.extent20 p.es_ES
dc.language.isoeses_ES
dc.publisherBABAHOYO: UTB, 2021es_ES
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Ecuador*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ec/*
dc.subjectAminoácidoses_ES
dc.subjectCultivoses_ES
dc.subjectProteínases_ES
dc.subjectRendimientoes_ES
dc.titleImportancia de los aminoácidos en la agricultura bajo condiciones de estrés abióticoes_ES
dc.typebachelorThesises_ES


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