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dc.contributor.advisorParedes Lozano, Lidia Leonor
dc.contributor.authorMacías Mora, Víctor Alexis
dc.date.accessioned2021-10-22T20:56:14Z
dc.date.available2021-10-22T20:56:14Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttp://dspace.utb.edu.ec/handle/49000/10340
dc.descriptionThe present research allowed to identify the importance of innovative, industrial and commercial ingredients, as friendly and sustainable alternatives for feeding farm animals. Among them, insect meals are a very promising food source with high nutritional value for animal nutrition. The use of algae in the incorporation of diets improves the health and performance of the animals, due to its nutritional quality. The enzymes allow an excellent use and availability of feed in the feed of farm animals. The mentioned alternatives are involved in reducing costs and improving the productive parameters of farm animals. For the preparation of this document, bibliographic information was collected from books, magazines, graduate theses, newspapers, scientific articles, web pages, congresses, technical manuals and technical bulletins.es_ES
dc.descriptionThe present research allowed to identify the importance of innovative, industrial and commercial ingredients, as friendly and sustainable alternatives for feeding farm animals. Among them, insect meals are a very promising food source with high nutritional value for animal nutrition. The use of algae in the incorporation of diets improves the health and performance of the animals, due to its nutritional quality. The enzymes allow an excellent use and availability of feed in the feed of farm animals. The mentioned alternatives are involved in reducing costs and improving the productive parameters of farm animals. For the preparation of this document, bibliographic information was collected from books, magazines, graduate theses, newspapers, scientific articles, web pages, congresses, technical manuals and technical bulletins.es_ES
dc.description.abstractLa presente investigación permitió identificar la importancia de ingredientes innovadores, industriales y comerciales, como alternativas amigables y sostenibles para la alimentación de animales de granja. Entre ellos las harinas de insectos constituyen una fuente alimenticia con un alto valor nutritivo muy prometedor para la nutrición animal. La utilización de las algas marinas en la incorporación de dietas mejora la salud y el rendimiento de los animales, debido a su calidad nutricional. Las enzimas permiten un excelente aprovechamiento y disponibilidad de los piensos en la alimentación de los animales de granja. Las alternativas antes mencionadas estas involucradas en la reducción de costos y mejora de los parámetros productivos de los animales de granja. Para el desarrollo del presente documento se recolectó información bibliográfica de libros, revistas, tesis de grado, periódicos, artículos científicos, páginas web, congresos, manuales técnicos y boletines técnicos.es_ES
dc.format.extent21 p.es_ES
dc.language.isoeses_ES
dc.publisherBABAHOYO: UTB, 2021es_ES
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Ecuador*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ec/*
dc.subjectIngredientes innovadoreses_ES
dc.subjectNutriciónes_ES
dc.subjectHarinas de algases_ES
dc.subjectHarinas de insectoses_ES
dc.titleUtilización de ingredientes innovadores, industriales y comerciales, como alternativas amigables y sostenibles para la alimentación de animales de granjaes_ES
dc.typebachelorThesises_ES


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