Show simple item record

dc.contributor.advisorFidel Patricio Beltrán Castro
dc.contributor.authorVillalta Marmolejo, Félix Alexy
dc.date.accessioned2019-10-09T21:22:37Z
dc.date.available2019-10-09T21:22:37Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttp://dspace.utb.edu.ec/handle/49000/6808
dc.descriptionCorn is one of the main grains in Ecuador, as it has a vital meaning for indigenous peoples, in addition to being considered a generator of life, which makes it a fundamental element of identity for our ancestors. In the country this grain has been cultivated for centuries and is an important source of income for Ecuadorian families dedicated to agriculture. Hard yellow corn in Ecuador is one of the most important agricultural products of the national economy. It is the main raw material for the production of concentrated (balanced) foods for the animal industry, especially commercial poultry farming, which is one of the most dynamic activities in the agricultural sector. in Ecuador, an average of 717,940 tm of dry yellow corn and 43,284 tm of soft corn corn are produced annually, indicating that dry yellow corn has a highly polarized production in the Costa region and in the case of soft corn corn is highly polarized in The Sierra region. Agricultural marketing can be defined as a series of services involved in moving a product from the point of production to the point of consumption. Therefore, agricultural marketing includes a series of interconnected activities ranging from production planning, cultivation and harvesting, packaging, transport, storage, processing of agricultural and food products, to their distribution and salees_ES
dc.description.abstractEl maíz es uno de los principales granos en el Ecuador, pues tiene un significado vital para los pueblos indígenas, además de ser considerado un generador de vida, lo que lo convierte en un elemento fundamental de identidad para nuestros ancestros. En el país este grano se viene cultivando desde hace siglos y es una importante fuente de ingreso para las familias ecuatorianas dedicadas a la agricultura. El maíz amarillo duro en el Ecuador es uno de los productos agrícolas más importantes de la economía nacional. Constituye la principal materia prima para la elaboración de alimentos concentrados (balanceados) destinados a la industria animal, especialmente a la avicultura comercial, que es una de las actividades más dinámicas del sector agropecuario. en el Ecuador se producen anualmente un promedio de 717.940 tm de maíz amarillo seco y 43.284 tm de maíz suave choclo, indicando que el maíz amarillo seco tiene una producción altamente polarizada en la región Costa y en el caso del maíz suave choclo es altamente polarizado en la región sierra. La comercialización agrícola puede definirse como una serie de servicios involucrados en el traslado de un producto desde el punto de producción hasta el punto de consumo. Por consiguiente la comercialización agrícola comprende una serie de actividades interconectadas que van desde la planificación de la producción, cultivo y cosecha, embalaje, transporte, almacenamiento, elaboración de productos agrícolas y de alimentos, a la distribución y venta de los mismos.es_ES
dc.format.extent46 p.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherBABAHOYO; UTB, 2019es_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/es_ES
dc.subjectComercializaciónes_ES
dc.subjectMaízes_ES
dc.subjectAgricultoreses_ES
dc.subjectPrecioes_ES
dc.titlePrincipales inconvenientes en la comercialización de maíz amarillo duro en el Cantón Puebloviejo - Provincia de Los Ríoses_ES
dc.typebachelorThesises_ES


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as openAccess