Show simple item record

dc.contributor.advisorPazmiño Pérez, Alvaro
dc.contributor.authorSuarez Prieto, Dennise Xiomara
dc.date.accessioned2017-10-28T17:24:46Z
dc.date.available2017-10-28T17:24:46Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttp://dspace.utb.edu.ec/handle/49000/3051
dc.descriptionSUMMARY The work is developed in the Bank of germplasm of genotypes promising of coffee robust that was installed in the year 2011, in the parish of the Angels, canton Ventanas of the province of Los Rios. The lot was located to a height of 117 meters above sea level, of training ecological "forest dry Tropical" and with temperatures middle of 23 to 26 ° C and rainfall of 1500 to 2000 mm. The objectives of the present study were: determine it influence of them features agroecological of it area crop on them features physical and organoleptic of them clones promising of coffee robust; Identify the distinctive characteristics of grain and Cup, promising clones of robusta coffee of genebank in Los Ríos, and profiling of sturdy promising clones of coffee quality to the area of Los Ríos. Them clones elite of coffee robusta for Ventanas, correspond to the following accessions: CRT-2 pl 2, CRT-20 pl 7, RRS-11 pl 3, CRT-2 pl 17 and JCL-6 pl 2; with levels of productivity potential of 84 to 116 qq of coffee gold / has. With phenotypic characteristics of plant height varying from 2.90 to 3.20 m, with 42 to 66 branches, branch of 100 to 140 cm length, distance 5-7 cm internodes, < 5% fruit openings and an average weight of 1.50 to 2.32 grams per fruit. With regard to their features physical, of drink e industrial is indicate that the features of the grain were of 5.7 mm for size of the grain, density of 734 g/l, performance of coffee toasting of the 83%; of features industrial of 177 ml of extract retrieved, 27% in performance of coffee green and a categorization of 1.5% for solid soluble. Quality of beverage with characteristics of fragrance light cedar, dried fruits, roasted coffee and fruits, cocoa flavors; aroma light to honey of cana; Of body middle and creamy.es_ES
dc.description.abstractRESUMEN El trabajo se desarrolló en el banco de germoplasma de genotipos promisorios de café robusta que fue instalado en el año 2011, en la parroquia de Los Ángeles, cantón Ventanas de la provincia de Los Ríos. El lote estaba ubicado a una altura de 117 msnm, de formación ecológica “Bosque seco Tropical” y con temperaturas medias de 23 a 26 °C y precipitaciones de 1500 a 2000 milímetros. Los objetivos del presente estudio fueron: Determinar la influencia de las características agroecológicas de la zona cultivo sobre las características físicas y organolépticas de los clones promisorios de café robustas; Identificar las características distintivas del grano y de la taza, de los clones promisorios de café robusta del banco de germoplasma en Los Ríos, y Establecer perfiles de calidad de los clones promisorios de café robusta para la zona de Los Ríos. Los clones elites de café robusta para Ventanas, corresponden a las siguientes accesiones: CRT-2 pl 2, CRT-20 pl 7, RRS-11 pl 3, CRT-2 pl 17 y JCL-6 pl 2; con niveles de productividad potencial de 84 a 116 quintales de café oro/ha. Con características fenotípicas de altura de planta que varía de 2,90 a 3,20 m, con 42 a 66 ramas, longitud de rama de 100 a 140 cm, distancia entrenudos de 5 a 7 cm, <5% de frutos vanos y un peso promedio de 1,50 a 2,32 gramos por fruto. En cuanto a sus características físicas, de bebida e industriales se indican que las características del grano fueron de 5,7 mm para tamaño del grano, densidad de 734 g/l, rendimiento de café tostado del 83%; de características industriales de 177 ml de extracto obtenido, 27% en rendimiento de café verde y una categorización de 1,5% para solidos solubles. De calidad de bebida con características de fragancia ligera a frutos secos, cedro, café tostado y de frutas, sabores a cocoa; aromas ligeros a miel de caña; De cuerpo medio y cremoso.es_ES
dc.format.extent60 pes_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherBabahoyo: UTB, 2016es_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.subjectCaracterización físicaes_ES
dc.subjectOrganolépticaes_ES
dc.subject.otherCafées_ES
dc.titleCaracterización física y organoléptica de árboles cabezas de clon de genotipos de café robusta de alta productividad para la Provincia de los Ríoses_ES
dc.typebachelorThesises_ES


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record