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dc.contributor.advisorRojas Jorgge, Nessar
dc.contributor.authorCortez Rodríguez, Reina Roxana
dc.date.accessioned2021-05-21T15:41:39Z
dc.date.available2021-05-21T15:41:39Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttp://dspace.utb.edu.ec/handle/49000/9283
dc.descriptionThis document deals with the phenotypic characteristics of cocoa, influenced by the application of seaweed. If there is no adequate nutrition program, especially with the application of products based on seaweed, it is very likely that low yields will be obtained in the culture in terms of its different phenotypic characteristics. The conclusions presented based on the analysis of the revised information determined: that in Ecuador, cocoa is considered one of the best export products, which makes the gold seed a very important crop for generating economic returns; the application of seaweed in cocoa plantations improves the phenotypic characteristics of the crop; increase root development and seedling survival, prevent the incidence of pests and diseases, increasing productivity over time. The constant application of marine algae in the cultivation, allows to establish organic cocoa plantations, managing to produce raw material coveted worldwide.es_ES
dc.descriptionThis document deals with the phenotypic characteristics of cocoa, influenced by the application of seaweed. If there is no adequate nutrition program, especially with the application of products based on seaweed, it is very likely that low yields will be obtained in the culture in terms of its different phenotypic characteristics. The conclusions presented based on the analysis of the revised information determined: that in Ecuador, cocoa is considered one of the best export products, which makes the gold seed a very important crop for generating economic returns; the application of seaweed in cocoa plantations improves the phenotypic characteristics of the crop; increase root development and seedling survival, prevent the incidence of pests and diseases, increasing productivity over time. The constant application of marine algae in the cultivation, allows to establish organic cocoa plantations, managing to produce raw material coveted worldwide.es_ES
dc.description.abstractEl presente documento trata sobre las características fenotípicas del cacao, influenciadas por la aplicación de algas marinas. Si no existe un programa de nutrición adecuado, especialmente con aplicación de productos a base de algas marinas, es muy probable que se obtengan bajos rendimientos en el cultivo en cuanto a sus diferentes características fenotípicas. Las conclusiones expuestas en función del análisis de información revisada determinaron: que en el Ecuador, el cacao es considerado uno de los mejores productos de exportación, lo que hace posicionar a la pepa de oro como un cultivo de mucha importancia por generar réditos económicos; la aplicación de algas marinas en las plantaciones de cacao mejoran las características fenotípicas del cultivo; aumentan el desarrollo radicular y la sobrevivencia de plántulas, previenen la incidencia de plagas y enfermedades incrementando con el tiempo su productividad. La aplicación constante de algas marinas en el cultivo, permiten establecer plantaciones de cacao orgánico, logrando producir materia prima codiciada a nivel mundial.es_ES
dc.format.extent23 p.es_ES
dc.language.isoeses_ES
dc.publisherBABAHOYO: UTB, 2021es_ES
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Ecuador*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ec/*
dc.subjectAlgas marinases_ES
dc.subjectCacaoes_ES
dc.subjectCaracterísticas fenotípicases_ES
dc.titleCaracterísticas fenotípicas del cacao, influenciadas por la aplicación de algas marinas en el Ecuadores_ES
dc.typebachelorThesises_ES


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