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dc.contributor.advisorTorres Navarrete, Rumanía
dc.contributor.authorSaltos Zamora, María Elizabeth
dc.date.accessioned2022-07-04T17:46:52Z
dc.date.available2022-07-04T17:46:52Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttp://dspace.utb.edu.ec/handle/49000/12279
dc.descriptionThis research work seeks to analyze the impact that gastronomic tourism has had to generate a benefit in achieving the objectives of sustainable development, where it has improved practices in both production and consumption in the locality. In recent years, the canton of Buena Fe has made great progress in generating the necessary resources to encourage tourism, both in tourist attractions and gastronomic tourism sites, where businesses have been a fundamental pillar to promote post-pandemic economic recovery. Within the research, the identification of the places with greater influence within the gastronomic tourism within the Buena Fé canton was carried out, among the main ones that are detailed within the research such as Los girasoles, Coco Beach, Asadero "Todos Vuelven", among others. In addition, a detail was made of the impacts that tourism has had within the Buena Fé canton in the social, economic and environmental aspects, where in the generation of sources of employment and that the price of inputs directly influences the quality of the food offered, giving it a rating of 5 on the Likert scale used. Subsequently, with these data, the respective conclusions were drawn, where the objectives of the research were verified.es_ES
dc.descriptionThis research work seeks to analyze the impact that gastronomic tourism has had to generate a benefit in achieving the objectives of sustainable development, where it has improved practices in both production and consumption in the locality. In recent years, the canton of Buena Fe has made great progress in generating the necessary resources to encourage tourism, both in tourist attractions and gastronomic tourism sites, where businesses have been a fundamental pillar to promote post-pandemic economic recovery. Within the research, the identification of the places with greater influence within the gastronomic tourism within the Buena Fé canton was carried out, among the main ones that are detailed within the research such as Los girasoles, Coco Beach, Asadero "Todos Vuelven", among others. In addition, a detail was made of the impacts that tourism has had within the Buena Fé canton in the social, economic and environmental aspects, where in the generation of sources of employment and that the price of inputs directly influences the quality of the food offered, giving it a rating of 5 on the Likert scale used. Subsequently, with these data, the respective conclusions were drawn, where the objectives of the research were verified.es_ES
dc.description.abstractEl presente trabajo investigativo busca realizar un análisis de la incidencia que ha tenido el turismo gastronómico para generar un beneficio en el logro de los objetivos del desarrollo sostenible, en donde se ha mejorado las prácticas tanto en la producción y el consumo en la localidad. Dentro de los últimos años dentro del cantón Buena Fe ha tenido un gran avance para generar los recursos necesarios para incentivar al turismo, tanto de los atractivos turísticos y como los sitios turísticos gastronómicos, en donde los negocios han sido un pilar fundamental para promover la reactivación económica postpandemia. Dentro de la investigación se realizó la identificación de los lugares con mayor influencia dentro del turismo gastronómico dentro del cantón Buena Fé, entre los principales que se detallan dentro de la investigación como Los girasoles, Coco Beach, Asadero “Todos Vuelven”, entre otros. Además, se realizó un detalle de los impactos que ha tenido el turismo dentro del cantón Buena Fé en los aspectos sociales, económicos y ambientales, en donde en la generación de fuentes de empleo y que el precio de los insumos es influye directamente en la calidad de los alimentos que se ofrecen, dándole una valoración de 5 en la escala de Likert utilizada. Posteriormente con estos datos, se realizó las respectivas conclusiones en donde se comprobaron los objetivos que se plantearon dentro de la investigación.es_ES
dc.format.extent35 p.es_ES
dc.language.isoeses_ES
dc.publisherBABAHOYO: UTB, 2022es_ES
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Ecuador*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ec/*
dc.subjectDesarrollo locales_ES
dc.subjectImpacto económicoes_ES
dc.subjectTurismo gastronómicoes_ES
dc.titleContribución del turismo gastronómico en el logro de los objetivos del desarrollo sostenible 8, 12, 14 en el cantón Buena Fe, año 2022es_ES
dc.typebachelorThesises_ES


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