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dc.contributor.advisorNavarrete, Relfa
dc.contributor.authorMoreira Pérez, Lady Valeria
dc.date.accessioned2022-07-04T15:42:08Z
dc.date.available2022-07-04T15:42:08Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttp://dspace.utb.edu.ec/handle/49000/12269
dc.descriptionThe purpose of this project is the implementation of a cafeteria-restaurant that is part of the new national and global tourism trends such as sustainable tourism and gastronomic tourism. We have structured this document in three parts: the first contains the theoretical foundations that support the research. The second part contains the techniques applied to collect the information. And the third contains the results obtained. The techniques applied for data collection is the core of the project because it contains the description of the proposed tourism project: Sustainable Coffe- restaurant located in the facilities of the Buena Fe service Staion.This place has been chosen for the location of the coffe-restaurant, considering that is a place that is positioned for tourism, that has natural and comfortable elements that reinforce the concept of the restaurant. It is concluded that the degree of acceptance is 78%, which shows that the implementation of a caffe- restaurant in the sector, is necessary. Regarding the financial analysis carried out on a caffe in the sector, the financial indicators are a NPV of $23.000, IRR of 45%, and a PRI of 1 year 4 months, likewise the Benefit-Cost Ratio (BC) is 1.83, which indicates that the implementation of a caffe-restaurant is a feasible and wil contribute to the socioeconomic development of the sector.es_ES
dc.descriptionThe purpose of this project is the implementation of a cafeteria-restaurant that is part of the new national and global tourism trends such as sustainable tourism and gastronomic tourism. We have structured this document in three parts: the first contains the theoretical foundations that support the research. The second part contains the techniques applied to collect the information. And the third contains the results obtained. The techniques applied for data collection is the core of the project because it contains the description of the proposed tourism project: Sustainable Coffe- restaurant located in the facilities of the Buena Fe service Staion.This place has been chosen for the location of the coffe-restaurant, considering that is a place that is positioned for tourism, that has natural and comfortable elements that reinforce the concept of the restaurant. It is concluded that the degree of acceptance is 78%, which shows that the implementation of a caffe- restaurant in the sector, is necessary. Regarding the financial analysis carried out on a caffe in the sector, the financial indicators are a NPV of $23.000, IRR of 45%, and a PRI of 1 year 4 months, likewise the Benefit-Cost Ratio (BC) is 1.83, which indicates that the implementation of a caffe-restaurant is a feasible and wil contribute to the socioeconomic development of the sector.es_ES
dc.description.abstractEl presente proyecto tiene como finalidad la implementación de una cafetería-restaurant que se enmarque en las nuevas tendencias turísticas a nivel nacional y mundial como son el turismo sustentable y el turismo gastronómico. Hemos estructurado este documento en tres partes: la primera contiene los sustentos teóricos que fundamentan la investigación. La segunda parte contiene las técnicas aplicadas para la recolección de la información. Y la tercera contiene los resultados obtenidos. Las técnicas aplicadas para la recolección de datos es la parte medular del proyecto porque contiene la descripción del proyecto turístico que propone: Café-Restaurant sostenible ubicado en las instalaciones de la Estación de Servicios Buena fe. Se ha escogido este lugar para la ubicación del café-restaurant, considerando que es un lugar que está posicionado turísticamente, que tiene los elementos naturales y cómodos que refuerzan el concepto del restaurant. Se concluye que el grado de aceptación del producto a ofrecer por parte del café restaurante, se obtiene que la aceptación es del 78% lo que demuestra que es necesario la implementación de un bar cafetería en el sector. En cuanto al análisis financiero realizado a una cafetería del sector, se tiene como indicadores financieros, un VAN de $23.000, TIR del 45%, y una PRI de 1 año 4 meses, así mismo la Relación Beneficio – Costo (BC) está en 1.83, lo que indica que la implementación de un bar cafetería es factible y va a contribuir al desarrollo socioeconómico del sectores_ES
dc.format.extent25 p.es_ES
dc.language.isoeses_ES
dc.publisherBABAHOYO: UTB, 2022es_ES
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Ecuador*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ec/*
dc.subjectTurismo sosteniblees_ES
dc.subjectTurismo gastronómicoes_ES
dc.subjectImplementaciónes_ES
dc.subjectElementos naturaleses_ES
dc.titleImplementación de un café-restaurant, y su impacto en la economía en el cantón Buena Fe, año 2022es_ES
dc.typebachelorThesises_ES


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