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dc.contributor.advisorCachipuendo Castillo, Jesica Mariana
dc.contributor.authorCelas Zurita, Alexandra Magali
dc.date.accessioned2022-07-04T03:39:42Z
dc.date.available2022-07-04T03:39:42Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttp://dspace.utb.edu.ec/handle/49000/12250
dc.descriptionGastronomy is considered the longest-lasting part of a culture and tradition, so gastronomy tourism has become one of the fastest growing components of the attractiveness of tourist destinations in recent years, due to the strong attraction of activities where the motivation of tourists to experience the development of gastronomic tourism is born. Therefore, it is ensured that in order to pay attention to the gastronomic culture of the spa, El Manantial must be managed with the stakeholders. The objective of this work is to analyze the promotion and dissemination of the El Manantial spa to measure the tourist development of the destination. The methodology of this study has a qualitative approach where descriptive and bibliographic research was applied; and, to obtain real data, a survey was applied using the Google forms tool where it was possible to identify that the spa does not have a gastronomic promotion and dissemination strategy in any media. The data obtained will serve for the GAD of the Valencia canton to establish projects for the promotion and dissemination of gastronomic culture to provide quality services in order to improve the tourism development of the canton.es_ES
dc.descriptionGastronomy is considered the longest-lasting part of a culture and tradition, so gastronomy tourism has become one of the fastest growing components of the attractiveness of tourist destinations in recent years, due to the strong attraction of activities where the motivation of tourists to experience the development of gastronomic tourism is born. Therefore, it is ensured that in order to pay attention to the gastronomic culture of the spa, El Manantial must be managed with the stakeholders. The objective of this work is to analyze the promotion and dissemination of the El Manantial spa to measure the tourist development of the destination. The methodology of this study has a qualitative approach where descriptive and bibliographic research was applied; and, to obtain real data, a survey was applied using the Google forms tool where it was possible to identify that the spa does not have a gastronomic promotion and dissemination strategy in any media. The data obtained will serve for the GAD of the Valencia canton to establish projects for the promotion and dissemination of gastronomic culture to provide quality services in order to improve the tourism development of the canton.es_ES
dc.description.abstractLa gastronómica es considerada como la parte más longeva de una cultura y tradición, es así que el turismo gastronómico se ha convertido en uno de los componentes de mayor crecimiento del atractivo de los destinos turísticos en los últimos años, por el fuerte atractivo de las actividades gastronómicas donde nace la motivación de los turistas por experimentar el desarrollo del turismo gastronómico. Por lo tanto, se asegura que para prestar atención a la cultura gastronómica del balneario el Manantial se debe gestionar con los stakeholders. El presente trabajo tiene como objetivo analizar la promoción y difusión del balneario el Manantial para medir el desarrollo turístico del destino. La metodología de este estudio tiene un enfoque cualitativo donde se aplicó la investigación descriptiva y bibliográfica; y, para obtener datos reales se aplicó una encuesta mediante la herramienta de Google forms donde se logró identificar que el balneario no cuenta con una estrategia de promoción y difusión de gastronómica en ningún medio de comunicación. Lo datos obtenidos servirán para que el GAD del cantón Valencia, establezca proyectos de promoción y difusión de la cultura gastronómica para brindar servicios de calidad con la finalidad de mejorar el desarrollo turístico del cantón.es_ES
dc.format.extent41 p.es_ES
dc.language.isoeses_ES
dc.publisherBABAHOYO: UTB, 2022es_ES
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Ecuador*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ec/*
dc.subjectPromociónes_ES
dc.subjectDifusiónes_ES
dc.subjectCultura gastronómicaes_ES
dc.subjectTuristases_ES
dc.titlePromoción y difusión de la cultura gastronómica para incidir en el desarrollo turístico del Balneario El Manantial del cantón Valencia, año 2022es_ES
dc.typebachelorThesises_ES


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