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dc.contributor.advisorZambrano Moreira, Ricardo
dc.contributor.authorPeña Alvarado, Kevin Xavier
dc.date.accessioned2022-05-02T15:53:45Z
dc.date.available2022-05-02T15:53:45Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttp://dspace.utb.edu.ec/handle/49000/11400
dc.descriptionThe present essay dealt with feeding alternatives with corn stubble silage and sugarcane harvest residues for cows in milk production in the Tropics. For the preparation of this document, information was collected from texts, magazines, congresses, seminars, presentations, virtual libraries and scientific articles of high scientific rigor. The research obtained was summarized and analyzed based on the different feeding alternatives with corn stover silage and sugarcane by-products for cows in milk production in the Tropics. The agricultural sector is one of the most likely to suffer the effects of climate variability, especially in periods of drought. Among the benefits, it is determined that sugar cane is a crop with great potential for productive diversification, including its ability to produce fodder and other useful products in animal feed. It can be used to feed dairy cattle in combination with other feed supplements including high protein grains. Corn residue is composed of Cellulose/glucan (37.4%), Xylan (21.1%), Arabic (2.9%), Mannan (1.6%), Galactan (2.0%), Lignin (18.0%), Ash (5.2%), Acetate (2.9% and Protein (3.1%), being considered an alternative for cows in milk production. Corn stubble silage contains 36.4% of dry matter, 8.8% of total protein, 69.0% of neutral detergent fiber and 2.1 Mcal/Kg of metabolizable energy.es_ES
dc.descriptionThe present essay dealt with feeding alternatives with corn stubble silage and sugarcane harvest residues for cows in milk production in the Tropics. For the preparation of this document, information was collected from texts, magazines, congresses, seminars, presentations, virtual libraries and scientific articles of high scientific rigor. The research obtained was summarized and analyzed based on the different feeding alternatives with corn stover silage and sugarcane by-products for cows in milk production in the Tropics. The agricultural sector is one of the most likely to suffer the effects of climate variability, especially in periods of drought. Among the benefits, it is determined that sugar cane is a crop with great potential for productive diversification, including its ability to produce fodder and other useful products in animal feed. It can be used to feed dairy cattle in combination with other feed supplements including high protein grains. Corn residue is composed of Cellulose/glucan (37.4%), Xylan (21.1%), Arabic (2.9%), Mannan (1.6%), Galactan (2.0%), Lignin (18.0%), Ash (5.2%), Acetate (2.9% and Protein (3.1%), being considered an alternative for cows in milk production. Corn stubble silage contains 36.4% of dry matter, 8.8% of total protein, 69.0% of neutral detergent fiber and 2.1 Mcal/Kg of metabolizable energy.es_ES
dc.description.abstractEl presente ensayo trató sobre las alternativas de alimentación con ensilaje de rastrojo de maíz y residuos de cosecha de caña de azúcar para vacas en producción de leche en el Trópico. Para la elaboración del presente documento se recopiló información de textos, revistas, congresos, seminarios, ponencias, bibliotecas virtuales y artículos científicos de alto rigor científico. La investigación obtenida fue resumida y analizada en función de las diferentes alternativas de alimentación con ensilaje de rastrojo de maíz y subproductos de caña de azúcar para vacas en producción de leche del Trópico. El sector agropecuario es uno de los más propensos a sufrir los embates de la variabilidad climática, especialmente en periodos de sequía. Entre los beneficios se determina que la caña de azúcar es un cultivo con gran potencial para la diversificación productiva, incluyendo su capacidad para producir forraje y otros productos útiles en la alimentación animal. Se puede utilizar para alimentar ganado lechero en combinación con otros complementos alimenticios que incluyen granos de alto valor proteico. El residuo de maíz está compuesto por Celulosa/glucano (37,4 %), Xylan(21,1 %), Arabe (2,9 %), Mannan (1,6 %), Galactan (2,0 %), Lignina (18,0 %), Ceniza (5,2 %), Acetato (2,9 % y Proteína (3,1 %), considerándose una alternativa para vacas en producción de leche. El Rastrojo de maíz ensilado contiene 36,4 % de materia seca, 8,8 % de proteína total, 69,0 % de fibra detergente neutra y 2,1 Mcal/Kg de energía metabolizable.es_ES
dc.format.extent27 p.es_ES
dc.language.isoeses_ES
dc.publisherBABAHOYO: UTB, 2022es_ES
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Ecuador*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ec/*
dc.subjectEnsilajees_ES
dc.subjectRastrojo de Maízes_ES
dc.subjectCaña de Azúcares_ES
dc.subjectDerivadoses_ES
dc.subjectAlimentaciónes_ES
dc.titleAlternativas de alimentación con ensilaje de rastrojo de maíz y residuos de cosecha de caña de azúcar para vacas en producción de leche en el Trópicoes_ES
dc.typebachelorThesises_ES


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