dc.contributor.advisor | Pazmiño Gavilánez, Washington Enrique | |
dc.contributor.author | Aguirre Peralta, Soraya Guisela | |
dc.date.accessioned | 2020-04-02T21:41:31Z | |
dc.date.available | 2020-04-02T21:41:31Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.uri | http://dspace.utb.edu.ec/handle/49000/7407 | |
dc.description | One of the most important physiological needs of the human being is food, therefore today the gastronomic offer is a very profitable business. The present project of entrepreneurship is based on the business model of a restaurant, whose geographical location lies in the rural parish San Juan del Cantón Puebloviejo. The descriptive methodology was applied for the gathering of information necessary in the realization of the project. To validate the idea of the business model, the strategic tool CANVAS was used, which allowed the analysis of each business area as they are; customers, offers, infrastructure and economic viability. Entrepreneurship is considered feasible because the results obtained at the market, technical, operational, financial, environmental and social level, demonstrate positive expectations that guarantee customer satisfaction and business growth. | es_ES |
dc.description.abstract | Una de las necesidades fisiológicas más importantes del ser humano es la alimentación, por lo tanto en la actualidad la oferta gastronómica es un negocio muy rentable. El presente proyecto de emprendimiento está basado en el modelo de negocio de un restaurante, cuya localización geográfica recae en la parroquia rural San Juan del Cantón Puebloviejo. Se aplicó la metodología descriptiva para el levantamiento de informacion necesaria en la realización del proyecto. Para validar la idea del modelo de negocio se empleó la herramienta estratégica CANVAS, que permitió el análisis de cada área del negocio como son; clientes, ofertas, infraestructura y viabilidad económica. El emprendimiento es considerado factible debido que los resultados obtenidos a nivel de mercado, técnico, operativo, financiero, ambiental y social, demuestran expectativas positivas que garantizan la satisfacción de los clientes y el crecimiento del negocio. | es_ES |
dc.format.extent | 93 p. | es_ES |
dc.language.iso | spa | es_ES |
dc.publisher | Babahoyo, UTB 2020 | es_ES |
dc.rights | openAccess | es_ES |
dc.subject | Restaurante | es_ES |
dc.subject | Mariscos | es_ES |
dc.subject | Emprendimiento | es_ES |
dc.subject | Parroquia San Juan | es_ES |
dc.title | Creación de un restaurante de mariscos en la Parroquia San Juan de Puebloviejo | es_ES |
dc.type | bachelorThesis | es_ES |