Show simple item record

dc.contributor.advisorArévalo Vallejo, Raúl
dc.contributor.authorPotosí Recalde, Vicente Daniel
dc.date.accessioned2015-07-16T21:38:27Z
dc.date.available2015-07-16T21:38:27Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttp://dspace.utb.edu.ec/handle/49000/667
dc.descriptionThis research Project has been carried out in the Urcuqui area located in the Imbabura Province. The efficacy of five organic and chemical fungicides was determined. The treatment which presents the best efficacy in the control of oidium (leveillulia taurica) was determined, also the performance of production and the economic analysis of the treatments in every plot done with the organic fungicides (onion, stinging nettle, Equisetum arvense), and chemicals (miclobutanil and penconazol). The Complete Block Design Randomly (C.B.D.R.) was used with three repetitions and 11 treatments, meaningful tests, Tukey to the 5%, for treatments. Differences between the organic and chemical fungicides were detected (A x B) in the height of land to the 60 and 90 days, sickness incidence, efficacy of the treatment being used, weight of the fruit and performance Tm/ha..............es_ES
dc.description.abstractLa presente investigación se realizó en el cantón Urcuquí, provincia de Imbabura. Se determinó la eficacia de cinco fungicidas orgánicos y químicos, con el tratamiento que presentó la mejor eficacia en el control del oidio (leveillulia taurica), el rendimiento de producción y el análisis económico de los tratamientos en cada parcela realizada con los fungicidas orgánicos (cebolla, ortiga, cola de caballo), y químicos (miclobutanil y penconazol). Se utilizó el Diseño de Bloques Completos al Azar (D. B.C.A.) con 3 repeticiones y 11 tratamientos, pruebas de significación, Tukey al 5%, para tratamientos. Se detectaron diferencias entre los fungicidas orgánicos y químicos ( A x B ) en la altura de planta a los 60 y 90 días, incidencia de la enfermedad, eficacia de los tratamientos utilizados, peso del fruto y rendimiento Tm /ha................es_ES
dc.format.extent103 p.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherBabahoyo: UTB, 2014es_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/es_ES
dc.subjectFungicidas orgánicos y químicoses_ES
dc.subjectCultivo de Aji Jalapeñoes_ES
dc.subjectControl del Oídioes_ES
dc.subjectControl de enfermedadeses_ES
dc.subjectManejo de fertilizaciónes_ES
dc.subjectClasificación ecológicaes_ES
dc.titleDeterminación de la eficiencia de cinco fungicidas orgánicos y químicos en el control del oídio (leveillula taurica), del cultivo de Ají Jalapeño (capsicum annuum) en el cantón Urcuqui, provincia de Imbabura.es_ES
dc.typebachelorThesises_ES


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as openAccess