Show simple item record

dc.contributor.advisorEstrada Concha, Tania Isabel
dc.contributor.authorAguilera Fuentes, Edgar Javier
dc.contributor.authorUvidia Milan, Jimmy Giovanny
dc.date.accessioned2019-05-21T20:15:50Z
dc.date.available2019-05-21T20:15:50Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttp://dspace.utb.edu.ec/handle/49000/5738
dc.descriptionDiabetes mellitus type 2 is a metabolic disorder characterized by chronic hyperglycemia due to peripheral insulin resistance. The objective of our research is to determine dietary habits and their influence on the development of type ll diabetes mellitus in adults aged 18 to 40 years of the Mirtos sector. Vinces. The rivers. October 2018 April 2019. For this research we have chosen to use the inductive method since it allows the analysis to reach a conclusion. This leads us to use a quantitative and qualitative approach, it was a cross-sectional descriptive field study, a non-probabilistic sampling was done because our sample is made up of 45 people applying them to adults from 18 to 40 years of age This research study is developed by several stages in it we use surveys where we have noticed that there is a large deficit of knowledge about diabetes that people are not making enough time to avoid all these complications we have considered giving educational talks making known how good it is to exercise eating the right foodes_ES
dc.description.abstractLa diabetes mellitus tipo 2 es un desorden metabólico, caracterizado por una hiperglucemia crónica debida a la resistencia periférica a la insulina el objetivo de nuestra investigación es determinar los hábitos alimenticios y su influencia en el desarrollo de diabetes mellitus tipo ll en los adultos de 18 a 40 años del sector los Mirtos. Vinces. Los Ríos. Octubre 2018 abril 2019. Para esta investigación hemos optado por usar el método inductivo ya que permite el análisis para así llegar a una conclusión esto nos lleva a utilizar un enfoque cuantitativo y cualitativo, fue un estudio de campo descriptivo y de corte transversal se realizó un muestreo no probabilístico porque nuestra muestra está conformada de 45 personas aplicándolas a los adultos de 18 a 40 años del sector los mirtos Este estudio investigativo está elaborado por varias etapas en ella utilizamos encuestas en donde nos hemos percatado que hay un gran déficit de conocimiento sobre diabetes que las personas no están realizando el suficiente tiempo de ejercicios para evitar todas estas complicaciones nos hemos planteado dar charlas educativas haciendo conocer lo bueno que es ejercitarse comer la comida adecuadaes_ES
dc.format.extent109 p.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherBABAHOYO: UTB, 2019es_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/es_ES
dc.subjectDiabetes mellitus tipo IIes_ES
dc.subjectHiperglucemiaes_ES
dc.subjectMuestreoes_ES
dc.subjectDesorden metabólicoes_ES
dc.titleHábitos alimenticios como factor de riesgo y su relación en desarrollar diabetes mellitus tipo II en adultos de 18 a 40 años de edad, sector Los Mirtos. Vinces. octubre 2018 - abril 2019es_ES
dc.typebachelorThesises_ES


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as openAccess