Show simple item record

dc.contributor.advisorEnriquez Cuadro, Alicia Corina
dc.contributor.authorMontezuma Carriel, Oscar Camilo
dc.date.accessioned2019-01-23T20:14:32Z
dc.date.available2019-01-23T20:14:32Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://dspace.utb.edu.ec/handle/49000/5382
dc.descriptionIn most homes in the city of Babahoyo have not yet adopted the use of induction cookers, more than four years after the start of the PEC (Program of Energy Efficiency for Cooking by Induction and Heating of Water with Electricity in Replacement of LPG in the Residential Sector) which aims to replace the domestic use of gas, replacing it with electricity through the use of electromagnetic induction. Faced with this problem, research was developed based on a systematic analysis of the process of commercialization of induction cookers in the residential sector of the town belonging to the El Mamey citadel in the city of Babahoyo, with the aim of ascertaining the factors that remain welcome based on the perception or experience they have about the use of the appliance and its benefits. At the same time, a comparative analysis was made regarding the use of domestic gas, determining the advantages and disadvantages of using the energy efficiency program P.E.C. Information was also gathered from the state and private sector agencies involved in the P.E.C. with the purpose of socializing with the users in order to generate reliability obtain satisfaction of the final consumer and thus contribute to the search of alternatives before a possible reduction to the domestic gas subsidy.es_ES
dc.description.abstractEn la mayoría de los hogares de la ciudad de Babahoyo no han adoptado aún el uso de las cocinas de inducción, a más de cuatro años de la puesta en marcha del PEC (Programa de Eficiencia Energética para Cocción por Inducción y Calentamiento de Agua con Electricidad en Sustitución del GLP en el Sector Residencial) que tiene como finalidad sustituir el uso doméstico del gas, reemplazándolo con electricidad mediante el uso de la inducción electro magnética. Frente a esta problemática se desarrolló la investigación basada en un análisis sistemático del proceso de comercialización de cocinas a inducción en sector residencial de la población perteneciente a la ciudadela El Mamey en la ciudad de Babahoyo, con el objetivo de comprobar cuáles son los factores que le restan acogida basándose en la percepción o experiencia que tengan acerca del uso del electrodoméstico y sus beneficios. A su vez se hizo un análisis comparativo frente al uso del gas doméstico logrando determinar las ventajas y desventajas de acogerse al programa de eficiencia energética P.E.C. También se recopiló información que ofrecen los organismos estatales y del sector privado involucrados en el P.E.C. con la finalidad de socializar con los usuarios a fin de generar confiabilidad, obtener satisfacción del consumidor final y de esta manera aportar a la búsqueda de alternativas ante una eventual reducción al subsidio al gas de tipo doméstico.es_ES
dc.format.extent124 p.es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherBABAHOYO: UTB, 2018es_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/es_ES
dc.subjectEficiencia energéticaes_ES
dc.subjectCocina de inducciónes_ES
dc.subjectEnergía renovablees_ES
dc.subjectCircuito expresoes_ES
dc.titleFactores de comercialización y su influencia en el nivel de aceptación de las cocinas a inducción en los usuarios de la ciudadela El Mamey – ciudad Babahoyo – provincia los Ríoses_ES
dc.typebachelorThesises_ES


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as openAccess