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dc.contributor.authorArana Muñoz, Noemi Lilibeth
dc.date.accessioned2018-11-22T15:55:49Z
dc.date.available2018-11-22T15:55:49Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://dspace.utb.edu.ec/handle/49000/4846
dc.descriptionObesity is a health problem of the first magnitude, it is associated with greater global morbidity and mortality, and several factors such as cardiovascular risk. The causes of overweight and obesity are based on an energy imbalance between calories consumed and spent, People with obesity are more likely to suffer from hypercholesterolemia. In the present case, it is necessary to improve the nutritional status of the patient and establish her diagnosis, as well as perform nutritional intervention as an essential part of the treatment accompanied by monitoring and monitoring. Through the diagnosis established through the clinical, anthropometric, dietary and biochemical methods, we proceeded to perform the nutritional intervention: a diet of 1603 Kcal / day - low fat, and high in insoluble fiber and a distribution of macronutrients; carbohydrates 60%, protein 15% and fats 25%, a fractionation of 3 main meals and 2 snacks. The prescribed treatment will help improve the nutritional status of the patient.es_ES
dc.description.abstractLa obesidad es un problema de salud de primera magnitud, se asocia con mayor morbimortalidad global, y varios factores como riesgo cardiovascular. Las causas del sobrepeso y obesidad se basan en un desequilibrio energético entre calorías consumidas y gastadas, Las personas con obesidad son más propensas a padecer hipercolesterolemia. En el presente caso se requiere mejorar el estado nutricional de la paciente y establecer su diagnóstico, además realizar intervención nutricional como parte esencial en el tratamiento acompañado del seguimiento y monitoreo. Mediante el diagnostico establecido a través de los métodos clínico, antropométrico, dietético y bioquímico, procedimos a realizar la intervención nutricional: una dieta de 1603 Kcal/día – hipograsa, y alta en fibra insoluble y una distribución de macronutrientes; carbohidratos 60%, proteína 15% y grasas 25%, un fraccionamiento de 3 comidas principales y 2 refrigerios. El tratamiento prescrito ayudará a mejorar el estado nutricional de la paciente.es_ES
dc.format.extentPag, 41es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherBABAHOYO, UTB 2018es_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/es_ES
dc.subjectobesidades_ES
dc.subjectmorbimortalidades_ES
dc.titlePaciente femenino de 38 años de edad con obesidad mórbida grado iii e hipercolesterolemia.es_ES
dc.typebachelorThesises_ES


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