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dc.contributor.advisorCaicedo Hinojosa, Luis Antonio
dc.contributor.authorAvilez Ochoa, Angélica María
dc.date.accessioned2020-10-15T19:56:13Z
dc.date.available2020-10-15T19:56:13Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttp://dspace.utb.edu.ec/handle/49000/8820
dc.descriptionIn the current clinical case, a 57-year-old female patient, who lives in the city of Babahoyo, diagnosed with Type 2 Diabetes Mellitus and arterial hypertension. The Diabetes mellitus type2 and Arterial hypertension the are tos diseases that usually coexisto in the same person, although the two pathologies are clinically different, and are relaten to each other because the two pathologies belong to a of chronic diseases the type of non-communicable diseases that carry a series of risk factors that occur in common when people lead a bad lifestyle. It is carried out that the analysis of ti clinical case, which is to carry out a nutritional plan according to the nutritional neos that the patient requires, in which a food plan is carried out, in the nutritional treatment adecuare nutritional counseling is also carried out, and ends va determine the nutritional status of the patient, it is also possible to intervene in per comprehensive nutritional diagnosis, thus obtaining a food plan according to the needs present in the patient with an example of a food plan, the appropriate nutritional recommendations are made and each appointment will be reached see the positive results in nutritional monitoring, to obtain a better duality of life through the aforementioned indicators, giving the aforementioned parameter as completed.es_ES
dc.descriptionIn the current clinical case, a 57-year-old female patient, who lives in the city of Babahoyo, diagnosed with Type 2 Diabetes Mellitus and arterial hypertension. The Diabetes mellitus type2 and Arterial hypertension the are tos diseases that usually coexisto in the same person, although the two pathologies are clinically different, and are relaten to each other because the two pathologies belong to a of chronic diseases the type of non-communicable diseases that carry a series of risk factors that occur in common when people lead a bad lifestyle. It is carried out that the analysis of ti clinical case, which is to carry out a nutritional plan according to the nutritional neos that the patient requires, in which a food plan is carried out, in the nutritional treatment adecuare nutritional counseling is also carried out, and ends va determine the nutritional status of the patient, it is also possible to intervene in per comprehensive nutritional diagnosis, thus obtaining a food plan according to the needs present in the patient with an example of a food plan, the appropriate nutritional recommendations are made and each appointment will be reached see the positive results in nutritional monitoring, to obtain a better duality of life through the aforementioned indicators, giving the aforementioned parameter as completed.es_ES
dc.description.abstractEn el actual caso clínico se da a conocer a una paciente de sexo femenino de 57 años de edad, que vive en la ciudad de Babahoyo, diagnosticada con Diabetes Mellitus tipo 2 e Hipertensión Arterial La diabetes mellitus tipo 2 y la hipertensión arterial son dos enfermedades que suelen convivir en la misma persona, aunque las dos patología son clínicamente diferentes, y están relacionadas entre sí debido a que las dos patología pertenecen al tipo de enfermedades no transmisible que conlleva una serie de factores de riesgos que se presentan en común cuando las personas llevan un mal estilo de vida. Se realiza que el análisis de este caso clínico que es realizar un plan nutricional acorde a las necesidades nutricionales que la paciente requiera, en el que se realizara un plan alimentario, en el tratamiento nutricional también se le realiza consejería nutricional adecuada, y se finaliza determinando el estado nutricional de la paciente, además se logra intervenir su diagnóstico nutricional integral, obteniendo así un plan de alimentación de acuerdo a las necesidades presentes en la paciente con un ejemplo de plan alimentario, se efectúa las recomendaciones nutricionales adecuadas y en cada cita se alcanzara ver los resultados positivos en el seguimiento nutricional, para obtener una mejor calidad de vida por medio de los indicadores antes mencionados dando como terminados los parámetros mencionados anteriormente.es_ES
dc.format.extent40 p.es_ES
dc.language.isoeses_ES
dc.publisherBabahoyo: UTB-FCS, 2020es_ES
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Ecuador*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ec/*
dc.subjectValoración nutricionales_ES
dc.subjectDiabetes mellituses_ES
dc.subjectCalidad de vidaes_ES
dc.subjectHipertensión Arteriales_ES
dc.subjectHábitoses_ES
dc.titlePaciente femenino de 57 años de edad con diabetes mellitus tipo 2 e hipertensión arterial.es_ES
dc.typebachelorThesises_ES


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