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dc.contributor.advisorPazos Roldan, Marlon
dc.contributor.authorVera Araujo, Jorge Geovanny
dc.date.accessioned2020-05-27T21:00:47Z
dc.date.available2020-05-27T21:00:47Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttp://dspace.utb.edu.ec/handle/49000/7970
dc.descriptionCoffee in Ecuador represents one more item for the country's economy, although large areas of coffee are not harvested in Ecuador, it is a source of work for you to make this crop. In recent times the coffee sector has been affected by the presence of coffee rust Hemileia vastatrix, thus reducing its production, this is due to various causes such as: susceptible crops, favorable conditions, labor deficit, poor management control of coffee rust. Many farmers do not know how to face the control of this disease so they are not properly trained, they do not recognize the stages of coffee rust and therefore do not know when to apply the chemical for good control.es_ES
dc.descriptionCoffee in Ecuador represents one more item for the country's economy, although large areas of coffee are not harvested in Ecuador, it is a source of work for you to make this crop. In recent times the coffee sector has been affected by the presence of coffee rust Hemileia vastatrix, thus reducing its production, this is due to various causes such as: susceptible crops, favorable conditions, labor deficit, poor management control of coffee rust. Many farmers do not know how to face the control of this disease so they are not properly trained, they do not recognize the stages of coffee rust and therefore do not know when to apply the chemical for good control.es_ES
dc.description.abstractEl café en Ecuador representa un rubro más para la economía del país aunque en el Ecuador no se cosechen grandes extensiones de café es una fuente de trabajo para quieres realizan esta cultivo. En los últimos tiempos el sector cafetero se ha visto afectado por la presencia de la roya del café Hemileia vastatrix, bajando así su producción esto se debe por varias causas como: cultivos susceptibles, condiciones favorables, déficit mano de obra, deficiente manejo de control de la roya del café. Muchos agricultores no saben cómo afrontar el control de esta enfermedad por lo que no están capacitados correctamente, no reconocen los estadios de la roya del café por ende no saben en qué momento deben de aplicar el producto químico para su buen control.es_ES
dc.format.extent32 p.es_ES
dc.language.isoeses_ES
dc.publisherBABAHOYO: UTB, 2020es_ES
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Ecuador*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ec/*
dc.subjectCafées_ES
dc.subjectRoya del Cafées_ES
dc.subjectEnfermedades_ES
dc.subjectControles_ES
dc.titleManejo integrado de la roya Hemileia vastatri, en el cultivo de café Coffea canephoraes_ES
dc.typebachelorThesises_ES


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