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dc.contributor.advisorSuárez Camacho, Fanny
dc.contributor.authorJiménez Baquerizo, Tanya Brigith
dc.date.accessioned2018-05-19T14:33:00Z
dc.date.available2018-05-19T14:33:00Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://dspace.utb.edu.ec/handle/49000/3820
dc.descriptionThe present investigation had the question of knowing the Alimentary Habits and their Incidence in the Chronic Malnutrition in children under 5 years that go to the Barreiro Health Center, Babahoyo, and Los Ríos Province. Second Semester 2017. Which states that having a healthy diet during childhood is essential for proper growth and development both physical and mental, making it known that the stage where you acquire eating habits is fundamental in childhood and are perfected in adolescence, by which is important to maintain a balanced diet to avoid problems of malnutrition due to excess or deficit in the future, directly affecting the school and interpersonal performance of the boy and girl. A methodology is used that responds to the demands of the research by building a scientific knowledge through a bibliography obtained from various sources, in addition, a data sheet is taken where weight-height is evaluated according to the age to perform the respective analysis based on in the development parameters of the boy and girl. The investigation is carried out in the place of the facts with a direct contact with the involved ones, verifying and interpreting the results obtained to be able to establish the alimentary habits in the children so it is adopted with a nutritional guide for mothers of family.es_ES
dc.description.abstractLa presente investigación tuvo como interrogante el conocer los Hábitos Alimenticios y su Incidencia en la Desnutrición Crónica en menores de 5 Años que acuden al Centro de Salud Barreiro, Babahoyo, Provincia Los Ríos. Segundo Semestre 2017. La cual manifiesta que al tener una alimentación saludable durante la infancia es básico para un correcto crecimiento y desarrollo tanto físico como mental, dándose a conocer que la etapa donde se adquiere los hábitos alimentarios se fundamental en la niñez y se perfeccionan en la adolescencia, por lo cual es importante mantener una alimentación equilibrada para evitar en el futuro problemas de malnutrición por exceso o déficit, afectando de manera directa al rendimiento escolar e interpersonal del niño y niña. Se utiliza una metodología que responde a las exigencias de la investigación construyendo un conocimiento científico a través de una bibliografía obtenida de diversas fuentes además, se toma una ficha de datos donde se evalúa peso-talla de acuerdo a la edad para realizar el análisis respectivo basándose en los parámetros de desarrollo del niño y niña. La investigación se realiza en el lugar de los hechos con un contacto directo con los involucrados logrando verificar e interpretar resultados obtenidos para poder establecer los hábitos alimentarios en los niños y niñas por lo cual se adopta con una guía alimentaria para madres de familia sobre nutriciónes_ES
dc.format.extentpa, 133es_ES
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherBABAHOYO, UTB 2018es_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.subjectNutriciónes_ES
dc.subjectCrecimientoes_ES
dc.subjectDesarrolloes_ES
dc.subjectAlimentaciónes_ES
dc.titleHábitos alimenticios y su incidencia en la desnutrición crónica en menores de 5 años que acuden al centro de salud Barreiro, Babahoyo, Provincia Los Ríos. Segundo semestre 2017es_ES
dc.typebachelorThesises_ES


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