Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.advisorArias Toro, Daniel
dc.contributor.authorCastro Cano, Jamileth Marianela
dc.date.accessioned2024-04-26T13:44:46Z
dc.date.available2024-04-26T13:44:46Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.urihttp://dspace.utb.edu.ec/handle/49000/16341
dc.descriptionThe application of nanotechnology in the food industry offers ample opportunities thanks to nanosensors, which are devices capable of detecting small changes in the properties of food. Nanosensors are useful for predicting the shelf life of food products, as well as helping to control ethylene production in order to know with certainty when a product is about to expire, temperature, water availability and the degree of maturity of the food. They also help to improve food safety by detecting contaminants and pathogens, and facilitate real-time monitoring of conditions such as temperature and humidity for effective management of the cold chain, the types of nanosensors can detect chemical compounds such as pesticides, antibiotics that affect the food product, in addition to controlling pathogenic bacteria that can cause damage to food.es_ES
dc.descriptionThe application of nanotechnology in the food industry offers ample opportunities thanks to nanosensors, which are devices capable of detecting small changes in the properties of food. Nanosensors are useful for predicting the shelf life of food products, as well as helping to control ethylene production in order to know with certainty when a product is about to expire, temperature, water availability and the degree of maturity of the food. They also help to improve food safety by detecting contaminants and pathogens, and facilitate real-time monitoring of conditions such as temperature and humidity for effective management of the cold chain, the types of nanosensors can detect chemical compounds such as pesticides, antibiotics that affect the food product, in addition to controlling pathogenic bacteria that can cause damage to food.es_ES
dc.description.abstractLa aplicación de la nanotecnología en la industria alimentaria ofrece amplias oportunidades gracias a los nanosensores, que son dispositivos capaces de detectar pequeños cambios en las propiedades de los alimentos. Los nanosensores son útiles para predecir la vida de anaquel de los productos alimenticios, además ayuda a tener un control en la producción de etileno para poder tener con certeza cuando un producto va a caducar, se puede controlar la temperatura, la disponibilidad de agua y el grado de madurez del alimento. También ayudan a mejorar la seguridad alimentaria al detectar contaminantes y patógenos, y facilitan el monitoreo en tiempo real de condiciones como la temperatura y la humedad para una gestión eficaz de la cadena de frío, los tipos de nanosensores puede detectar compuestos químicos como pesticidas, antibióticos que afecte el producto alimentario, además de controlar las bacterias patógenas que puedan causar daños a los alimentos.es_ES
dc.format.extent21 p.es_ES
dc.language.isoeses_ES
dc.publisherBABAHOYO: UTB, 2024es_ES
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Ecuador*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ec/*
dc.subjectCambioses_ES
dc.subjectContaminaciónes_ES
dc.subjectDeterioroes_ES
dc.subjectVida útiles_ES
dc.titleNanosensores como una alternativa para la prolongación del tiempo de vida útil de los alimentos precederoses_ES
dc.typebachelorThesises_ES


Ficheros en el ítem

Thumbnail
Thumbnail

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem

Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Ecuador
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Ecuador