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dc.contributor.advisorGoyes Cabezas, Julio Víctor
dc.contributor.authorGarcía Moya, Francisco Antonio
dc.date.accessioned2024-04-25T19:14:18Z
dc.date.available2024-04-25T19:14:18Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.urihttp://dspace.utb.edu.ec/handle/49000/16323
dc.descriptionThis bibliographic research document details environmental conditions in the face of the premature fall of the fruit of the orange crop. Highlighting that this crop represents great economic importance for Ecuador, so it is necessary to implement new agronomic techniques that allow minimizing the incidence of premature fall of the orange fruit, with the purpose of improving the productivity and profitability of the crops. of Orange. Environmental conditions are essential factors in the event of premature fruit drop, such as climatic factors, irrigation problems, pests and diseases, seed quality, among others. In order to prevent premature fruit drop, hormones and fruit retention can be used, accompanied by good management of pests and diseases, good agricultural practices that are essential in the face of premature fruit drop. The climate is the most important parameter for choosing the location of an orange grove. Climate primarily determines the success of the orange plant and the quality of the citrus fruit. The climatic factors that influence orange cultivation are temperature and humidity. Taking into account that the temperature should not be low, since it would harm the successful development of the orange crop (Citrus sinensis), the most optimal being 24 °C, therefore, it is necessary to know the edaphoclimatic requirements of the crop.es_ES
dc.descriptionThis bibliographic research document details environmental conditions in the face of the premature fall of the fruit of the orange crop. Highlighting that this crop represents great economic importance for Ecuador, so it is necessary to implement new agronomic techniques that allow minimizing the incidence of premature fall of the orange fruit, with the purpose of improving the productivity and profitability of the crops. of Orange. Environmental conditions are essential factors in the event of premature fruit drop, such as climatic factors, irrigation problems, pests and diseases, seed quality, among others. In order to prevent premature fruit drop, hormones and fruit retention can be used, accompanied by good management of pests and diseases, good agricultural practices that are essential in the face of premature fruit drop. The climate is the most important parameter for choosing the location of an orange grove. Climate primarily determines the success of the orange plant and the quality of the citrus fruit. The climatic factors that influence orange cultivation are temperature and humidity. Taking into account that the temperature should not be low, since it would harm the successful development of the orange crop (Citrus sinensis), the most optimal being 24 °C, therefore, it is necessary to know the edaphoclimatic requirements of the crop.es_ES
dc.description.abstractEl presente documento de investigación bibliográfica se detalla condiciones ambientales ante la caída prematura del fruto del cultivo de naranja. Destacando que este cultivo representa de gran importancia económica para el Ecuador, por lo que es necesario implementar nuevas técnicas agronómicas que permitan minimizar la incidencia de caída la caída prematura de la fruta de naranja, con la finalidad de mejorar la productividad y rentabilidad de los cultivos de naranja. Las condiciones ambientales son factores esenciales ante la caída de las frutas prematuras, tales factores climáticos, problemas de riego, plagas y enfermedades calidad de la semilla entre otros. Para poder prevenir la caída prematura de las frutas se pueden utilizar hormonas de retención de frutos acompañado de un buen manejo de plagas y enfermedades, buenas prácticas agrícolas que son fundamentales ante la caída prematura de las mismas. El clima es el parámetro más importante para elegir la ubicación de un campo de naranjas. El clima determina primordialmente el éxito de la planta de naranja y la calidad de los cítricos. Los factores climáticos que ejercen influencia sobre el cultivo de naranja, se destacan son la temperatura y la humedad. Tomando en cuenta, que temperatura no debe ser baja, ya que perjudicaría el desarrollo exitoso del cultivo de naranja (Citrus sinensis), siendo la más óptima 24 °C, por tanto, es necesario conocer los requerimientos edafoclimaticos del cultivo.es_ES
dc.format.extent34 p.es_ES
dc.language.isoeses_ES
dc.publisherBABAHOYO: UTB, 2024es_ES
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Ecuador*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ec/*
dc.subjectCultivoes_ES
dc.subjectClimaes_ES
dc.subjectAmbientees_ES
dc.subjectProducciónes_ES
dc.titleCondiciones ambientales ante la caída prematura del fruto del cultivo de naranja (Citrus sinensis)es_ES
dc.typebachelorThesises_ES


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