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dc.contributor.advisorSánchez Calderón, María Julia
dc.contributor.authorChela Mullo, Daysi Jhomayra
dc.date.accessioned2023-11-09T17:49:02Z
dc.date.available2023-11-09T17:49:02Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttp://dspace.utb.edu.ec/handle/49000/15156
dc.descriptionThe clinical case of a 60-year-old male patient with a diagnosis of Ogilvie and Schizophrenia is presented. Ogilvie Syndrome is a normal intestinal dysfunction through the colon without an obvious mechanical cause, and Schizophrenia is a neuropsychiatric disorder of unknown etiology. The objective of this clinical case is to assess the nutritional status of the patient through anthropometric, biochemical, clinical/physical and dietary indicators, to obtain a nutritional diagnosis and intervene with a dietary plan according to the patient's nutritional needs, allowing favorable results. evidenced in nutritional monitoring.es_ES
dc.descriptionThe clinical case of a 60-year-old male patient with a diagnosis of Ogilvie and Schizophrenia is presented. Ogilvie Syndrome is a normal intestinal dysfunction through the colon without an obvious mechanical cause, and Schizophrenia is a neuropsychiatric disorder of unknown etiology. The objective of this clinical case is to assess the nutritional status of the patient through anthropometric, biochemical, clinical/physical and dietary indicators, to obtain a nutritional diagnosis and intervene with a dietary plan according to the patient's nutritional needs, allowing favorable results. evidenced in nutritional monitoring.es_ES
dc.description.abstractSe presenta el caso clínico de un paciente masculino de 60 años con diagnóstico de Ogilvie y Esquizofrenia. El Síndrome de Ogilvie es una disfunción intestinal normal a través del colon sin una causa mecánica obvia, y la Esquizofrenia es un trastorno neuropsiquiátrico de etiología desconocida. El objetivo de este caso clínico es valorar el estado nutricional del paciente por medio de indicadores antropométricos, bioquímicos, clínicos / físicos y dietéticos, para obtener un diagnóstico nutricional e intervenir con un plan alimenticio acorde a las necesidades nutricionales del paciente, que permitan resultados favorables evidenciados en el seguimiento nutricional.es_ES
dc.format.extent40 p.es_ES
dc.language.isoeses_ES
dc.publisherBabahoyo: UTB-FCS, 2023es_ES
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Ecuador*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/ec/*
dc.subjectOgilviees_ES
dc.subjectEsquizofreniaes_ES
dc.subjectAlimentaciónes_ES
dc.subjectPacientees_ES
dc.subjectDiagnósticoes_ES
dc.titleProceso de atención nutricional en paciente masculino de 62 años de edad con diagnóstico de ogilvie y esquizofrenia.es_ES
dc.typebachelorThesises_ES


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